Pääsivu | Yleistä | Playa de las Americas | Santa Cruz | Puerto de la Cruz | Luonto ja Ilmasto    
san eugenio

Playa de las Americas

Playa de las Americasin kadullaLoma-alue sijaitsee saaren eteläosassa  Los Cristianos kylän vieressä. Alue syntyi 70-luvulla ja on kasvanut nopeasti. Las Americas on rakennettu täysin turistien tarpeisiin ja se soveltuukin hyvin rantalomasta nauttimiseen, mutta paikallisesta elämän menosta kiinnostuneiden kannattaa suunnistaa saaren pohjoisosiin.

Kuva rinteestäHiekkarannat ovat suuria ja aallonmurtajilla suojattuja. Aurinkotuoleja on mahdollista vuokrata rannalta. Atlantin aaltojen seuraaminen onnistuu myöskin erinomaisesti rantakatujen monista eri ravintoloista ja baareista. Ne ovat useimmiten joko englantilaisia tai saksalaisia ja jostain saatat saada palvelua jopa suomeksi. Alue on yleisesti siistiä ja istutuksia on runsaasti. Pieniä liikkeitä riittää ja paljon löytyy mm. elektroniikka- ja vaatekauppoja.

Playa de las Americasin maisemiaKorkeat vuoret jakavat saaren pohjoisiin ja eteläisiin osiin missä ilmasto ja kasvillisuus on erilaista. Saaren eteläosat ovat aurinkoisia ja kuivia  kun taas pohjoisosat sateisempia ja vehreämpiä. Play de Las Americas sijaitsee etelässä missä kasvillisuus elää suurimmaksi osaksi keino kastelun varassa. Itse havaitsin joulukuussa eteläosissa lomaillessani että aamut alkoivat usein pilvettömältä taivaalta ja iltapäivän aikana vuorien yläpuolelle ilmestyivät pilvet mistä ne sitten lähtivät pikkuhiljaa liikkumaan kohti etelää. Pisaraakaan ne eivät tosin viikon aikana tipauttaneet.

Mikäli yökerhot, shoppailu ja rannalla lekottelu alkavat kyllästyttämään on auton tai moottoripyörän vuokraaminen hyvä vaihtoehto. Playa de Las Americasin ja Los Cristianoksen välimaastosta lähtee vuoristoon kulkeva tie ja sen kautta on mahdollista ajaa myöskin Teidelle. Vuoristo tiet ovat välillä aikamoista serpenttiiniä, mutta niistä avautuvat upeat näköalat. Varsinkin prätkällä ajaessa kannattaa ottaa huomioon että lämpötila laskee hyvin nopeasti korkeuden noustessa, joten kovin pitkälle ei shortseilla ja teepaidalla pärjää.

T1

Copyright © 2013 teneriffa.suomalaisille.com | Yhteydenotot s